Marcare temporala

In conformitate cu Legea nr. 451/2004 privind marca temporala, o marca temporala reprezinta o colectie de date in forma electronica, atasata in mod unic unui document electronic care certifica faptul ca anumite date in forma electronica (de exemplu, facturi, contracte etc.) au fost prezentate la un moment de timp determinat furnizorului de servicii de marcare temporala.

Daca semnatura electronica reprezinta garantia autenticitatii unui document, marca temporala inlesneste aceasta garantie prin confirmarea momentului de timp la care acel document a fost emis.

Solutia noastra ofera serviciul de marcare temporala in completarea celui de semnatura electronica, astfel incat facturile electronice emise sa fie garantate din punct de vedere al autenticitatii si al momentului de timp la care au fost emise.

Serviciul de marcare temporala este furnizat de o autoritate de marcare temporala (TSA- Timestamping Authority), iar sursa de timp utilizata este sincronizata cu serverul timp.mcsi.ro, sursa de timp nationala a Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).

Incepand cu data de 1 ianuarie 2014, Legea 148/2012 privind inregistrarea operatiunilor comerciale prin mijloace electronice prevede obligativitatea ca facturile electronice emise sa fie marcate temporal in conditiile Legii 451/2004 privind marca temporala.